“Met De Opfrisdames doe ik wat ik het liefste doe: heel even, heel dichtbij komen.”

Anne is de energieke theatermaker van De Opfrisdames. Zij werkt vanuit haar persoonlijkheid: betrokken, gedreven en met grote liefde voor de kleine dingen. Met haar open houding en humor stelt zij haar gesprekspartners op hun gemak. Zo haalt zij iets wezenlijks uit hun leven óf fantasie naar boven..  


Anne (1982) heeft na haar afstuderen als Master in de Geesteswetenschap aan de Universiteit Utrecht, gestudeerd aan de Kleinkunstacademie Koningstheateracademie. Nu is zijn zelfstandig werkzaam als theatermaker, performer en trainer.

Zij speelde o.a. in de met lof ontvangen locatietheatervoorstelling Met open ogen van Judith Hofland op het Oerol Festival op Terschelling en het Over het IJ festival in Amsterdam. Eerder speelde Anne in de interactieve Nederlands/Engelse voorstelling van Metro-Boulot-Dodo op het Festival aan de Werf. Ook maakte zij diverse solo cabaretpresentaties en werkte zij mee aan de hommages over Wim Sonneveld en Jan Boerstoel in het Koningstheater in Den Bosch. I.s.m. Techno DJ's Royal Bastards (o.a. Lowlands) maakte Anne de fysieke performance Imker Gerade Aus voor dovenfestival MuteSounds in het Paard van Troje, Den Haag. In 2011 stond zij op De Parade met haar solo cabaretvoorstelling Met je oksel. Daarnaast maakt Anne al jaren interactieve theatervoorstellingen in het onderwijs en in de zorg.

Website Anne: www.annenusselder.nl“De details van een gesprek vangen in één tekening is een mooie uitdaging!”


Sanne is de creatieve illustrator van De Opfrisdames. Een scherpe luisteraar met een vaste hand. Haar fantasierijke illustraties vatten in één oogopslag het gesprek samen. Met de kleine details in de illustratie blijft het gesprek voortleven in de gedachten van de gesprekspartner.  


Sanne (1979) is sinds 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, afdeling Illustratie. Hierna is zij meteen haar eigen bedrijf 'Studio Duijf' gestart als illustratief vormgever en beeldend kunstenaar. Al snel werd zij uitgeroepen tot "Jong Talent van Utrecht". Sanne illustreert al een aantal jaren vast voor uitgeverij Zwijsen. Ook maakt zij jeugdtheateraffiches en ruimtelijke objecten waarmee ze exposeerde in diverse galeries (Neurotitan in Berlijn, De OBA in Amsterdam en bibliotheken in de provincie Utrecht). In 2006 heeft Sanne de BIK-opleiding (Beroepskunstenaar in de Klas) afgerond en sindsdien geeft Sanne ook haar zelf ontworpen kunstprojecten op scholen en bij jeugdtheatervoorstellingen van o.a. Max Tak en Dick Hauser. In 2011 verscheen haar eigen prentenboek 'Panne en de Pech' en in 2012 haar prentenboek ‘Mus en mol’.


Website Sanne: www.studioduijf.com

ContactContact.html
FAQFAQ.html
LinksLinks.html