De Opfrisdames is een bijzondere interactieve theaterperformance -

Ter verfrissing van de geest met een souvenir uit eigen leven!


Anne Nusselder (theatermaker) neemt mensen één op één mee in een geestopfrissend en openhartig gesprek, en Sanne Duijf (illustrator) maakt over deze ontmoeting razendsnel een treffende tekening.  

Met hun toffe energie waarin De Opfrisdames perfect op elkaar zijn ingespeeld, worden mensen spontaan uitgenodigd voor een kort gesprek. Elke keer ontstaat er weer een unieke dynamiek met de persoon die ze voor zich hebben - In no-time finetunen wat er gebeurt, en hierop inspelen met oprechte aandacht en humor. En u zult zien: De Opfrisdames ontdekken dat iedereen iets bijzonders te melden heeft!

Als blijvende herinnering aan het gesprek én de gelegenheid geven De Opfrisdames hun ludieke interpretatie van het gesprek in een tekening als kunstwerk mee. Als een plaatje blijft het gesprek voortleven. U gaat naar huis met een souvenir uit uw eigen leven.

Als ingang voor een gesprek maken De Opfrisdames gebruik van een 'knipsding', ook wel 'peper- en zoutvaatje' genoemd. Door leuke vragen die nét even anders zijn, gekoppeld aan humoristische plaatjes brengen ze onverwachte gedachten en originele antwoorden bij hun gesprekspartners teweeg. Deze vragen kunnen in overleg altijd aan een thema worden verbonden. Het kan alle kanten opgaan met De Opfrisdames, geen antwoord is voor hen te vreemd! De uitkomst zijn spontane ontboezemingen en vele harten die worden gelucht.De Opfrisdames vallen onmiddellijk op: twee dames in groene rokjes, zwart-witte bloesjes en rode lippenstift. Daar kan niemand omheen! Mensen raken benieuwd: wat doen deze dames? De Opfrisdames zijn echter vooral benieuwd naar hén! Stijlvol bewegen De Opfrisdames zich tussen de mensen. Zij delen hun energie en geven hen her en der karakteristieke kunstwerken mee. Deze worden blij en verrast in ontvangst genomen. Tevens raken mensen door deze kunstwerken weer met elkáár in gesprek! De verbinding is gelegd.

ContactContact.html
FAQFAQ.html
LinksLinks.html